Wspólnie opracowaliśmy nowe menu, które są propozycjami klasycznej kuchni europejskiej okraszone autorskimi propozycjami szefa. Wśród przystawek możemy znaleźć carpaccio z polędwicy wołowej lub z łososia, pâté z wątróbek czy tatar „royal” z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami, parmezanem i rukolą. Z zup warto wspomnieć o klasycznej zupie cebulowej zapiekanej z serem Gruyere a dla amatorów ryb przygotowaliśmy polędwicę z dorsza z syropem z sosny, rozmarynem, białym winem oraz słoniną Lardo.
Dodatkowo m.in. sałatka nicejska ze świeżym, grillowanym tuńczykiem oraz klasyczna sałatka Cezar z domowymi grzankami. Dania główne to steki z polędwicy wołowej oraz rostbef i antrykot z wołowiny argentyńskiej podawane z szerokim wyborem dodatków. Wśród nich warzywa grillowane, blanszowany szpinak, domowe à la belgijskie frytki oraz sosy: pieprzowy i bearneński.
Nowe desery to ‘Dekonstrukcja’ czyli wyjątkowa kompozycja sernika, burbońskiej wanilii, porzeczkowej konfitury i estragonu oraz Mus czekoladowy aromatyzowany bergamotką z lodami miętowymi oraz bezą.
0 komentarze:
Prześlij komentarz